Se efter dette, når du køber store maskiner

Det er ofte forbundet med en større økonomisk investering, når du må ud og købe dig en ny maskine som f.eks. en gravko, minilæsser eller tilsvarende. Selv på det brugte marked er der tale om maskiner, der koster lidt. Medmindre du altså søger en lidt ældre model eller et mærke, der ikke har et bestemt renommé.

Netop fordi det er dyrt at købe en stor maskine af denne slags, vil man naturligvis være sikker på, at man får fingrene i den rette. Undersøg derfor gerne disse ting, som en første simpel tjekliste forud for dit køn.

Maskinens mærke og specifikationer

Der er bare en vis tryghed over at købe en maskine fra et velkendt mærke. Det værende alt fra Volvo til f.eks. Mecalac – som de forhandler hos Kiesel A/S. Når du køber ind på disse mærker, ved du cirka hvad du får. Det er desværre ikke altid tilfældet, hvis du vælger at gå med et nyt mærke eller et mærke, som er mindre og måske også relativt ukendt.

Men selvom du vælger et velkendt mærke, skal du også huske at undersøge den specifikke model. De fleste producenter har forskellige linjer, så der er noget for ethvert budget. Maskinerne vil derfor også være at matche med forskellige typer af opgaver, hvad angår deres kraft og generelle specifikationer.

Udstyr og reservedele

Din nye maskine skal naturligvis kunne udføre de påkrævede opgaver. Det kan kræve det helt rette udstyr, hvis det skal løses effektivt. Sørg derfor for at undersøge, hvad du har af tilkoblingsmuligheder. Sørg også for, at netop tilkoblingen er nem og hurtig.

Når du kigger på maskinen, så spørg gerne forhandleren, om han har en liste med oversigt over tilbehør. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik.

Ergonomi

Dine ansatte vil blive meget glade, hvis du husker at indtænke ergonomi i din vurdering af maskinen. Husk på at det kan være mange timer, brugeren skal sidde i sædet og betjene maskinen. Her er det ikke bare vigtigt, at der er god støtte til ryggen m.m. – men også et maskinen reagerer ordentligt og er nem at have med at gøre.

Sidst, men ikke mindst, skal du naturligvis sørge for, at der er alt den moderne sikkerhed, som der bør være i en moderne maskine.