Sådan passer du bedst muligt på din kloak

Har du nogensinde problemer med, at vand forsvinder langsomt i din håndvask eller toilet? Eller bliver dit bad nogensinde oversvømmet? Så er det måske tegn på, at der er noget galt med din kloak og dine afløb.

Men hvordan passer du bedst på din kloak?

Få hjælp af en kloakmester

Hvis dine afløb eller kloak allerede er stoppet, så er det nødvendigt med hjælp af en kloakmester. En kloakmester er nemlig rigtig god, hvis du ikke er helt klar over, hvor dit problem nøjagtigt er henne. Du finder f.eks. kloakservice Århus. Hvis din kloak er stoppet, så er det typisk en vakuumsuger, der skal til.

Hvis du finder en skade i din kloak eller afløb, så er det altid bedst at kontakte en kloakmester med det samme. Ellers risikerer du nemlig, at det er noget, der udvikler sig til værre skader.

Forebyg problemer med din kloak

En kloak og afløb er noget, der bare skal fungere. Det er aldrig sjovt at bøvle med et stoppet toilet eller et oversvømmet badeværelse. Derfor er det også en god idé at være opmærksom på, hvordan du bedst muligt forhindrer problemer med din kloak.

Men hvordan forhindrer du egentlig det?

  • Undgå at hælde nogen form fedtstof i dine afløb. Så snart det løber gennem dine afløb, så stivner det eller sætter sig som et lag, der er blokerer. I stedet er det en god idé at hælde sådan noget som nedkølet fritureolie i en plasticpose og smide det ud.

  • Lad vær med at skylle ting ud i dit toilet udover papir. Det er f.eks. vatpinde, vatrondeller, hygiejnebind o.lign. Det er noget, der lynhurtigt stopper dine afløb.

  • Hold øje med den brønd, der er nærmest dig. Hvis der ligger vand i bunden af den brønd, der er nærmest dig, så er det ofte et tegn på, at der snart er tilstoppet.