Ny kompressor? Sådan vælger du den rette til dine behov

En kompressor er en vigtig del af både private og professionelle værksteder, hvor kompressorer kan bruges til både rengøring, luftpåfyldning og til at drive værktøj med. Der findes imidlertid mange forskellige typer af kompressorer, og det er derfor værd at tænke over, hvad du egentlig har brug for, inden du går ud og køber en ny kompressor.

Du kan vælge mellem kompressorer i mange forskellige størrelser, og det er især tankens størrelse samt kompressorens luftproduktion pr. minut, du skal kigge efter.

Kompressorer til små behov

Hvis du bare skal bruge en kompressor til at pumpe fodbolde og dæk med, kan du slippe afsted med at købe en lille model. Her er eksempelvis en kompressor med en kapacitet på 24 liter passende til dine behov.

Med 24 liter får du masser af luft til at pumpe både bildæk og fodbolde, og det er en billig løsning for dig, der ikke har store behov.

Kompressor til mellemstore behov

Hvis du gerne vil have en kompressor, der kan lidt mere end bare at pumpe luft i dæk og bolde, kan det betale sig at gå et nummer op i størrelse. Det er eksempelvis relevant, hvis du vil bruge din kompressor til at drive diverse mindre luftværktøj som eksempelvis en sømpistol eller en mejsehammer.

Her er en kompressor med en kapacitet på 50 liter et godt valg, da du får masser af luft og kraft til dine værktøjer.

Kompressor til store behov

Hvis du skal bruge en kompressor i mere professionelle sammenhænge, kan det betale sig at vælge en stor model. Det kan være en kompressor med en kapacitet på 100 liter, der har nok kapacitet til at drive det helt store værktøj. Med en stor kompressor sikrer du, at du kan arbejde kontinuerligt med luftdrevent værktøj, da de typisk kan levere over 500 liter luft pr. minut.