Vælg den bedste skruetvinge

skruetvinge-carl-ras-tools-table

En skruetvinge bruges, når man arbejder med noget, der skal holdes fast. Skruetvingen kan fungere som en ekstra, hjælpende hånd og dermed være meget behjælpelig, hvis du arbejder alene med diverse gør-det-selv-projekter i hjemmet. Du kan også bruge den til at holde presset, hvis du eksempelvis har limet en skuffe sammen. På den måde sørger du for, at materialerne limes sammen på ordentlig vis uden at glide rundt. Skruetvingen kan levere et enormt tryk og holde selv meget tunge emner sammen.

Hvad er en skuretvinge?

En skruetvinge er et stykke værktøj, der ikke bruges til synderligt mange formål. Faktisk bruges skruetvingen kun til at holde ting sammen med. Det gøres ved at rotere på et håndtag, der er placeret i forlængelse af gevindet. Det får de to pinde til enten at nærme sig eller trække sig fra hinanden, alt efter om den spændes eller løsnes.

Hvad er en enhåndstvinge?

Enhåndstvingen er ikke skruetvingens afløser, men er dens hurtige og smarte ledsager. Enhåndstvinger kan godt kan holde fast på emnerne alene et stykke tid, indtil du er klar med skruer eller en skruetvinge. Enhåndstvingerne er smarte og praktiske og kan være med til frigøre en hånd, når der skal anbringes en tvinge og spændes på noget, der skal bearbejdes, justeres på plads eller limes. Alle enhåndstvinger kan basalt set det samme: opretholde et tryk mellem to kæber og anbringes eller fjernes ved brugen af kun én hånd. Men der findes næppe mange håndværkere som kan undvære deres enhåndstvinger i deres daglige arbejde.

Tre forskellige typer af tvinger

  • Almindelig skruetvinge
    En klassiker, der gaber over det meste. Modsat spændetvingen skal du bruge to hænder til spænding. Til gengæld spænder den over større emner og med større tryk.
  • Skruetvinge med lange kæber
    Til samlinger af store emner skal du have fat i en tvinge med lange kæber – i fagsprog kaldet stor udladning. Denne type leverer et tryk på 200-400 kg.
  • Spændetvinge
    Spændetvingen er let at arbejde med. Kæberne trykkes sammen med én hånd, når håndtaget pumpes. Oplagt til limeopgaver. Mindre tryk end skruetvingen.