Hvilket fræsejern skal du vælge?

fraesejern-carl-ras-vaerktoej-vaeg

Der findes en hel masse forskellige fræsejern, og det siger jo sig selv, at der bliver nødt til at være mange forskellige typer, da fræsejernet jo har ufatteligt mange forskellige anvendelsesmuligheder, som vi lige har set nærmere på. Det betyder blandt andet også, at du først skal gøre det klart, hvad du har behov for at lave, inden du går på udkig efter det helt rette fræsejern.

Forskellige typer af fræsejern

Der findes nogle rigtig gode fræsejernssæt, som du kan købe hos de store byggemarkeder, der har et bredt udvalg af forskellige fræsejern, så du altid er klædt godt på til enhver fræseopgave, du måtte stå over for. Samtidig fås fræsejern også i mange forskellige prisklasser, og hvis du ikke er typen, der skal lave meget fræsearbejde, behøver du ikke at gå ud at bruge en hel masse penge på dit fræsejern. Her kan en af de billige modeller sagtens bruges, og det er også min anbefaling til dig, hvis du blot har en lille og simpel fræseopgave, der skal løses.

Hvad bliver et fræsejern brugt til?

Et fræsejern er et fantastisk redskab, der tager dine evner som gør-det-selv person til helt nye højder på samme niveau som de dygtigste håndværkere. Når du arbejder med træ og har behov for at få det helt rette, flotte resultat, så har du uden tvivl brug for en god samling af fræsejern til din overfræser.

Et fræsejern har mange mulige anvendelsesmetoder, blandt andet hvis du har behov for at lave et spor til en ledning i dit gulv. Samtidig kan du også bruge det til eksempelvis et hjemmelavet skærebræt, hvor du gerne vil lave en rille omkring kanten, så saft og andet kan samles her. Hertil er fræsejernet også den helt perfekte løsning.

Hvad er en notfræser

Notfræsning er en vigtig del af arbejdet med overfræseren. Noter fremstilles som regel til føring af bevægelige møbeldele eller til træsamlinger. Det er derfor meget vigtigt, at arbejdet udføres præcist.

Lige noter fræses let og hurtigt med overfræseren og føringsskinnerne samt arbejdsbordet. Noter kan fræses i forskellige bredder. Der fås derfor notfræsere i forskellige diametre. De mest almindelige størrelser ligger mellem 3 mm og 30 mm. I dette anvendelseseksempel beskrives fræsningen af gennemgående, ikke-gennemgående og indsatte noter.