Tjek dækningen før du køber hus

dækning i boligen

Der er mange ting at tænke på, når man er på udkig efter en anden bolig. Det man måske godt kan glemme er at tjekke, om mobildækningen er god. Man tænker meget på, om beliggenheden er god, om udsigten er god, og om der er offentlige transportmidler i nærheden osv. Men det kan blive et dagligt irritationsmoment for hele familien, hvis mobilsignalet er dårligt. Derfor får du lige et par gode råd med på vejen om, hvordan du kan tjekke mobilforbindelsen i en bolig, før du slår til.

Vær på forkant – dækning på landet

Hvis du leder efter en bolig i en større by er problemet nok ikke så stort. Så er det måske snarere et spørgsmål om hvilket selskab, der leverer den bedste forbindelse der, hvor boligen ligger. Skal du ud på landet, er der større risiko for, at dækningen svigter lidt. Men under alle omstændigheder er det godt at være på forkant og undersøge tingene, inden det er for sent at bakke ud.

Hvilke mobilmaster er der?

På mastedatabasen kan du se alle mobilmaster i Danmark. Du kan i tillæg se hvilke master, der er planlagt i den kommende tid, og du kan se hvilket mobilselskab, der har opført masterne. Når du skriver boligens adresse ind på siden, kommer de master frem, som ligger i boligens nabolag.
Det, man dog ikke kan se, er i hvilken retning udstyret, der sidder på masten, peger. Men du får alligevel en god fornemmelse af hvilket selskab, der teoretisk har det bedste signal på adressen.

Kig på lokalområdet

Hvis der ikke er ret mange master i området, er det ikke altid den nærmeste, der giver det bedste signal. Det skal du lige være opmærksom på. For det første kan udstyret på masten pege væk fra boligen, og der kan ligge ting i vejen for signalet. Det kan være skov, bakker, en sø eller hav. Faktisk kan en større betonbebyggelse også være med til at forringe signalet. Så det er vigtigt lige at undersøge lokalområdet og ikke kun at kigge på mastedatabasen.