Flisepest kan være farligt – fjern det

Det er dårlig ergonomi at gå rundt med blikket rettet nedad. Men måske burde du alligevel gøre det en gang imellem. Måske får du øje på en tegnestift, dit barn har lagt på gulvet. Måske får du øje på en hundelort på fortovet. Eller måske får du øje på det mystiske, hvide lag, der har lagt sig på dine fliser. Fliser som ellers var grå, da du købte dem. Det hvide er nok flisepest, og det kan være farligt.

Glid ikke på fliserne

Holder du vejret inde for ikke at indånde giftstoffer, kan du ånde lettet op. Det er ikke fordi, flisepest sender gift i omløb i luften, at det er farligt. Reelt er faren et andet sted. Flisepest er farligt, fordi det lægger sig som et glat lag på dine fliser. Så du kan glide og slå dig slemt, hvis du fx under pudsning af vinduer kommer til at træde lidt for lemfældigt rundt på fliserne. Og hvad gør du så mod flisepest?

Fliserens med varmt vand

Flisepest kan du dræbe med kemikalier, da det netop er lag af små svampe. Men du skal helst ikke forgifte vores alles grundvand bare for at få bugt med skidtet. Der findes faktisk mere grønne former for fliserens. Varmt vand alene kan gøre jobbet. Fx ved at du får fat i professionelle med adgang til en overfladevasker, der med 80 grader varmt vand får bugt med flisepest, alger og også skidt i øvrigt.

Lad andre om at få fugt med flisepest

Har du mod på at lave fliserens selv? Drop det – det kræver det rette udstyr at gøre det ordentligt, og det kræver de rette øjne at se, om der er taget hånd om det hele. I stedet for at stå med elkedlen og hælde kogende vand ud på dine fliser, så nyd din morgenkaffe i køkkenet, mens andre gør jobbet.