Guide til vedligeholdelse af garageporten

For at have glæden af garageporten i mange år frem, bør du vedligeholde og rengøre din port engang i mellem, så den forbliver i flot stand. Det anbefales at porten rengøres og vedligeholdes to gange om året. Er du dog usikker på, hvordan man bedst kan gøre sin garageport ren? Med disse 3 trin, guides du til en korrekt rengøring af garageporten.

3 trin til en korrekt rengøring

  1. Som det første skal du starte med at skylle din garageport forsigtigt med vand, så alt snavs og skidt fjernes fra portens overflade. Skidt og snavs kan medvirke til at overfladen bliver grim og tager skade, hvis det sidder for længe. Du bør ikke bruge en højtryksrenser, da lakeringen kan tage skade, af det hårde tryk.
  2. Derefter vaskes porten grundigt med autoshampoo. Dette gøres med en blød svamp eller børste, så man igen undgår at skade lakeringen. Har du ruder i garageporten, bør disse vaskes forsigtigt med rigelige mængder af vand. Derefter skyldes hele porten med vand, så shampooen forsvinder. Du bør aldrig bruge saltholdige væsker på porten, da dette kan nedbryde portbladets overflade.
  3. Til sidst skal porten tørres efter med en blød klud også er den så god som ny. På denne måde har du glæden af din port i mange år frem. Derudover fremstår din garage på flotteste vis, når porten holdes ren. Du undgår dermed en træt facade.

Reparation af porten

Opstår der en decideret defekt på en af portens dele, hvor porten skal repareres, kan du med fordel kigge på Lindab Doorshop, som har et stort udvalg af reservedele og tilbehør til alle slags porte. Med mere end 2600 varenumre er der stor sandsynlighed for, at Lindab har de reservedele, som du står og mangler. Du kan derfor nøjes med at handle ét sted, da du også er garanteret, at reservedelene passer sammen.