Tagaltanen er for dig, der bor helt oppe under taget

Hvilke fordele har tagaltaner? Det kan du blive klogere på her

Rundt omkring i de store byer popper altanerne frem som aldrig før. Går man en tur rundt i sit nabolag, vil man bemærke, at stort set alle bygninger har udvidet lejlighederne med en altan. De fleste altaner monteres på bagsiden af en bygning ud mod gården, men der er også mulighed for at tænke alternativt og placere altanen andre steder. Det kunne fx være på gavlen, på forsiden af bygningen og endelig på taget.

I dag er langt de fleste gamle loftrum udnyttet til bolig, og i den forbindelse er det oplagt at indtænke en tagaltan i lejlighedens arkitektur. En tagaltan er en altan, der bryder tagfladen og bygges lige der, hvor facaden skråner og bliver til tag. Hyrer man et altanfirma til at stå for monteringen, er det nemt at gøre tagaltanen til en naturlig del af bygningen, så den ikke ser malplaceret eller forbygget ud.

Derfor skal du investere i en tagaltan

Altaner er populære af en grund – og de samme grunde gælder ikke mindst for tagaltaner.

Muligheden for at kunne åbne altandøren og træde direkte fra lejlighedens bekvemmeligheder ud i den friske luft på altanen virker tiltalende for mange. Altanen føles mere åben og luftig, når man har adgang til en altan. Det er ikke kun praktisk i sommermånederne, men også i vinterhalvåret hvor man fx kan bruge altanen til at lufte dyner eller opbevare barnevognen.

En altan giver mulighed for at udnytte lejligheden i langt højere grad. Den får pludselig et ekstra rum, som kan føles tiltrængt, når man bor i byen og typisk ikke har meget plads at gøre med. Altanen er med andre ord hverdagsluksus, når det er bedst.

Hvad skal der til, før du kan få en tagaltan?

Bor du øverst oppe i din bygning, er der god mulighed for at udvide med en altan. Måske overvejer hele opgangen eller foreningen at investere i altaner, men hvis ikke der er generel stemning for det, har du stadig heldet med dig. Tagaltaner er nemlig én af de altantyper, som godt kan monteres alene – uden at resten af opgangen behøver at være med. Det vil hverken se mærkeligt eller malplaceret ud, fordi altanen typisk kun går et lille stykke udover facaden, hvorimod klassiske altaner går 1-1,5 meter ud over facaden.

På den måde integreres tagaltanen naturligt, og du kan se frem til at nyde mange gode stunder på den. Undrer du dig over, hvad prisen på tagaltaner er, eller leder du efter det helt rigtige altanfirma, der kan hjælpe med at montere din/dine tagaltaner, er Aalborg Altan værd at se nærmere på. De har været i branchen i mange år og kan med garanti hjælpe dig videre.