Sådan finder du dit næste tag

Der kan være mange overvejelser at gøre sig, når man skal bygge nyt hus, renovere hus eller bare skifte nogle enkelte dele ud. Dette kan for eksempel inkludere et nyt tag, hvis dit gamle trænger, eller du generelt bare skal have et tag påsat din bolig. Her er nogle forskellige typer tag, som måske kan give dig en idé over, hvilket du skal vælge.

Skifertag

Skifertag er et populært materiale hos flere boligejere. Et skifertag er ofte lavet af naturstoffet skifer, og er derfor mere miljøvenligt. Denne form for tage menes at kunne være en god investering, da tagtypen menes at kunne holde i over 100 år med mindre vedligeholdelse. Tagtypen kan også fås i forskellige nuancer.

Teglstenstag

Teglstenstag kan man se på mange danske huse, da det har været en klassiker i mange danske hjem. Teglsten kan fås i flere former og farver, og menes at kunne holde i 60-75 år. Dette kan eventuelt være en god idé til dig, der flytter ind i et ældrehus, og som gerne vil bevare det ydre look og renovere indvendigt.

Træspånstag

Træspånstag er selvimprægnerende spån, og dette betyder, at træet ikke vil opsluge vandet af regnen, men at vandet vil løbe af taget. Tagtypen menes at kunne holde i 50-100 år, men kræver en del vedligeholdelse, men kan være en god idé til dig, som gerne vil have et mere naturrigt look på din bolig.

Zinktag

Har du et hus med mange forskellige former, kan zinktaget være en god idé til dig. Dette skyldes at zink er formbart og kan tilpasses, mange forskellige vinkler på et hus. Tagtypen menes at kunne holde i 60-80 år, og med tiden vil der komme en patina på taget, som kan være yderligere beskyttende. Denne tagtype kræver heller ikke meget vedligeholdelse, og kan være en idé til den travle beboer.