Røghætte: Alle fordelene ved at bruge en røghætte til din skorsten

Hvad er en røghætte og hvordan bruger man den?

En røghætte er lidt af et nicheprodukt, som det langt fra er alle, der har hørt om. Derfor er der heller ikke noget at sige til det, hvis du kigger lidt undrende, når du læser ordet. Er du nysgerrig på hvad en røghætte egentlig er – og hvad man overhovedet kan bruge sådan en ting til – så kan du blive klogere på det ved at læse med herunder.

En røghætte er en skorstenshætte til en muret skorsten og andre typer skorstene

En røghætte er en top, som du kan sætte på din skorsten. Den er lavet ud af et robust materiale, som kan holde til at sidde et så udsat sted, som toppe af en skorsten nu engang er. Den fæstnes godt på skorstenen, så den ikke risikerer af falde af, hvis der blæser meget en dag.

Hvad er formålet med en røghætte?

Nu hvor vi har fået afklaret, hvad en røghætte er, kan vi gå videre til at finde ud af, hvad man så kan bruge den til. Hvis du har en skorsten, så ved du garanteret, at røgen fra den nogle gange kan være generende. Måske har du endda også oplevet at få klager af dine naboer, fordi de får meget af din røg ind på deres grund. En røghætte kan afhjælpe røggener og hjælpe til med, at røgen distribueres bedre og mindre koncentreret.

Udover dette kan en røghætte også:

  • Hjælpe med at regulere trækket ved at blokere for vindnedslag
  • Forhindre, at der kommer sne, hagl og regn ind gennem skorstenen
  • Pynte på taget
  • Forhindre røgnedslag
  • Forhindre, at fugle bygger reder i skorstenen

Hvordan få man fat i en røghætte til skorstenen?

Der findes mange forskellige røghætter på markedet, men de er ikke lige pæne alle sammen. Derfor kan det godt betale sig at lede lidt, inden du går ud og køber en røghætte. Hos murermester Kenneth Storm kan du f.eks. købe den robuste og effektive Faxe Røghætte, som både ser flot ud og indeholder alle de egenskaber, som en effektiv røghætte skal.