Er det blevet tid til nyt tag?     

Snart melder foråret sin ankomst, og det betyder traditionelt set tid til renovering eller forskønnelse af mange boliger. Særligt i denne periode netop i år, er der store forventninger om, at håndværkerne får godt med arbejde ind i forretningerne. Det skyldes, at vi i et helt år nu har været underlagt nye normer på grund af COVID-19. Det har samtidig betydet, at mange danskere ikke har brugt penge på rejser og andre oplevelser, men nu har et større økonomisk overskud, der i stedet kan gå til huset.

Måske det ville være fornuftigt at se på taget? Vi bringer her et par bud på hvorfor.

Taget beskytter

Dit tag kæmper hver dag en vigtig kamp mod det hårde danske klima. Fra kraftigt solskin til vind og blæst, bidende kulde eller silende regn. Taget skal stå model til meget, og det skal holde husets fundament fra for vand! Hvis ikke det er i stand til det, så kan der opstå problemer med råd og svamp – og du risikerer at måtte udskifte dyre dele på huset.

Hvis det er ved at være længe siden, at du sidst har tjekket tagværket, så er det ved at være på tide. Undersøg det selv ved at kigge efter revner, sprækker og tegn på utætheder ved at undersøge det ind- og udvendigt. Ved du ikke, hvor du skal kigge, så ring til din tagmand. Han kan også give dig en pris på nyt tag, hvis det står skidt til.

Taget har stor betydning for husværdien og videresalg

Det er vigtigt for potentielle købere, at et hus er flot. Og her spiller taget en stor rolle for det indtryk, køberen får. Foruden at være vigtigt rent visuelt, så er det også med til at hæve husets salgsværdi, når taget er nyt.

Det er flot at se på, mens du bor i huset 

U vil naturligvis gerne bo i et hus, der ser pænt og nydeligt ud. Derfor er taget også en investering i det samlede billede, der er med til at give dig et smil på læben, når du kommer hjem hver dag. Et pænt hus med at flot tag gør bare noget godt for humøret. At det så samtidig beskytter hjemmet og hæver salgsværdien er naturligvis værd at tage med i sine overvejelser.