Pas godt på ryggen i arbejdstiden

Har du et stillesiddende kontorjob, så er det særdeles vigtigt, at du sidder korrekt samt har en god kontorstol af høj kvalitet.

En Håg kontorstol er noget af det bedste på markedet indenfor kontorstole. De findes i forskellige udgaver – både i forhold til farver, materiale og med lav eller høj rygstøtte. Kontorstolene har fem ben med hjul, som sikrer at du sidder stabilt og hurtigt kan bevæge dig rundt.

Den korrekte og sunde siddestilling

Der er noget, som man kalder for den ergonomiske korrekte siddestilling. Der er nogle simple råd, som du skal opfylde for at sidde korrekt.

  • Dine fødder skal være plantet solidt og fladt på jorden.

  • Arme og ben skal have en ret 90-graders vinkel.

  • Skrivebordet skal være et par centimeter højere end din albue. Der skal være plads til en hånd mellem knæhase og stolens kant.

Sidder du ved skrivebordet lige nu? Så kan du hurtigt tjekke om du sidder korrekt. Det er dog de færreste af os som gør dette. Men vil du undgå rygskader og smerter i kroppen, så husk disse simple råd fremadrettet.

Omlæg dine vaner

Det kræver tid at omlægge sine gamle siddevaner, og vi kan hurtigt falde tilbage i dem. Men den vigtigste regel er dog at huske at sidde med rank ryg og ikke foroverbøjet.

Det kan også være en god idé at flytte rundt på dine computerskærme – både højden og afstanden. Du skal ikke sidde for langt væk, så du strækker armene for meget, men du skal heller ikke sidde helt foroverbøjet hen over tastaturet.

Husk at arbejde stående i løbet af dagen, som er muligt hvis dit kontor er de heldige ejer af et hæve-sænke bord. Er de ikke dette, så kan det være en god idé at gå en kort tur efter frokostpausen eller lave nogle små gymnastikøvelser, så man holder kroppen i gang.