Husk at forsikre din bil, selvom den er leaset

At lease en bil er lidt noget andet end at købe en bil, så der kan tit opstå forvirring omkring, hvordan andre ting relaterede til biler fungerer. Det kan være alt fra værkstedsundersøgelser til forsikringer, og det er helt validt, at det kan være svært og uoverskueligt i starten. Sådan er livet. Det er forvirrende, og det bliver ikke rigtigt lettere. Heldigvis er der en masse, der gerne vil hjælpe med at gøre det lidt nemmere at forstå og tage din hånd og guide dig den rette vej.

Tegn en bilforsikring

Du skal næsten altid selv stå for at finde og tegne en bilforsikring, også når du leaser en bil. Der er faktisk ikke den helt stor forskel på, om det leaser eller køber en bil, når det kommer til at snakke bilforsikring. Det fungerer ligesom hvis du havde købt en bil i form af, at en ansvarsforsikring er lovpligtig, fordi den betaler en del af den skade, du risikerer at forvolde på andre biler, hvis uheldet er ude. Og at en kaskoforsikring er et tilvalg, fordi den betaler en del af den skade, du risikerer, at andre forvolder på din bil, hvis uheldet er ude. For det meste dækker forsikringen kun dig og den bil, der er registreret. Den dækker altså ikke, hvis det er din ven, der kører.

Snak med dit leasingselskab

Dog kan det variere fra leasingselskab til leasingselskab om de har en særaftale med et forsikringsselskab. Hvis de har det, er det ikke nødvendigt, at du selv begynder at kigge på bilforsikringer og sammenligne priserne, når dit leasingselskab allerede har styr på det. Du bør give dem et kald eller sende en besked i deres retning og finde ud af, hvad og hvordan det hele fungerer. De har en masse svar og muligheder til dig. I sidste ende går det hele fint op.