Spar penge på opvarmning af din bolig: skift til en varmepumpe

Som husejer er du sikkert vant til at betale store summer hvert år for at holde huset varmt og behageligt vinteren igennem. Der skal meget energi til at holde varmen i et land som Danmark, og med høje priser på de fleste varmekilder, kan det hurtigt løbe op i mange tusinde kroner på årsbasis at varme hjemmet op.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, for der kommer efterhånden flere og flere moderne varmeløsninger på banen, som er meget mere effektive, og som derfor kan spare dig for mange udgifter på varmeregningen.

En af disse varmeløsninger er de moderne varmepumper. Hvis du køber en luft til vand varmepumpe, kan den gå ind og erstatte dit gamle varmesystem fuldstændigt, så du kan slippe af med eksempelvis oliefyret. Shop her og find frem til den varmepumpe, der passer til din bolig.

Hvad er en varmepumpe?

Der findes forskellige typer af varmepumper. Du kan bl.a. vælge mellem:

  • En jord til vand varmepumpe
  • En luft til vand varmepumpe
  • En luft til luft varmepumpe

Jord til vand varmepumper fungerer ved at udnytte energien i jorden til at opvarme din bolig med. Energien i jorden bruges til at opvarme vand, som bliver sendt rundt i dine radiatorer, dine gulve, dine vandhaner og så videre.

En luft til vand varmepumpe bruger luften i stedet for jorden til at skabe varmt vand til din bolig. Her udnytter pumpen den varme, som altid er i luften, til at opvarme vandet med, som ligeledes sendes rundt i boligen.

En luft til luft varmepumpe bruger også luften udenfor til at lave varme med, hvorefter denne varme vil blæses ind i huset i form af varm luft.

Fælles for alle varmepumper er, at de er et billigt alternativ til alle andre varmesystemer, da de kun skal bruge strøm for at fungere.