Solid energikilde i form af en varmepumpe til hjemmet

Varmepumper absorberer varme fra udeluften for at opvarme dit hjem og give varmt vand. De udtrækker stadig varme, når luft temperaturerne er så lave som -15°C.

Varmepumper har brug for elektricitet til at køre, men fordi de udvinder vedvarende varme fra miljøet, er varmeydelsen større end eltilførslen. Dette gør dem til en energieffektiv metode til opvarmning af dit hjem. Varmepumper kan hjælpe til at øge energimærket i det enkelte hjem. 

Luft-til-luft varmepumper kræver et varmt luft cirkulationssystem for at flytte den varme luft rundt i dit hjem. Det giver dig dog ikke også varmt vand.

Luft-til-vand varmepumper absorberer varme fra udeluften og overfører varmen til vand. Et luft-til-vand-system fordeler varme via dit våde centralvarmesystem. Varmepumper fungerer meget mere effektivt ved en lavere temperatur end et standard kedelsystem ville. Luft-til-vand varmepumper fungerer rigtig godt til gulvvarmesystemer eller større radiatorer, som afgiver varme ved lavere temperaturer over længere perioder. Det er en energieffektiv løsning til det moderne hjem, så skal kunne klare vinter og sommer, hvor temperaturerne ændrer sig markant over et helt år. 

Det perfekte valg af varmepumpe afhænger af boligen eller lokalerne, alt efter målet for og kravet til energitilførslen. En varmepumpe er god at implementere på steder hvor der ikke er fjernvarme og naturgas som energikilde.