Gør boligen grønnere og billigere

Dette indhold er sponsoreret.

Det er altid muligt at gøre din bolig grønnere og billigere. Det kan være de helt store og dyre tiltag, du skal tage i brug for at optimere jeres klimavenlige bolig, det kan også sagtens være de små og smarte justeringer, der gør det billige og grønne udfald i sidste ende. Solceller på taget er en rigtig dyr investering, omvendt er opmærksomhed på dit elforbrug meget simpelt. Find den løsning, der passer dig og din økonomi, og lad være med at ærgre dig over det store projekt, der ikke kan realiseres på nuværende tidspunkt.

En billige og grønnere varmeregning

Varmeregningen er et at de store felter, når du vil spare på dit forbrug. Bruger du f.eks. olie, træpiller eller el til at varme hytten op, vil du gøre klogt i at tage et skift. Skiftet kunne være til den grønnere og billigere løsning, som er naturgas. Naturgas er et utrolig billigt brændsel, der brændes af for at få varme i boligen. Naturgas er også meget lidt skadeligt for klimaet, modsat afbrænding af olie eller træpiller. Også mindre skadeligt for miljøet end at varme din bolig op med el.

Naturgas er billigt, når du har det installeret. Det kan dog være en smule dyrt, når du skal omstille hele din bolig, så den kører på naturgas. Se det som en investering. Det koster penge lige nu og her, men på den lange bane er det en god besparelse. Hvis du kan finde pengene til det, så skal dit oliefyr skiftes, så du kan køre på gas. Du vil takke dig selv, lige så snart du ser din varmeregning begynde at skrumpe.

Solceller på taget eller i haven

Skal el- og varmeregningen skrumpe endnu mere, så skal du have fat i de fantastiske solceller. De skal installeres på dit tag eller i din baghave. Hver eneste soltime giver dig fra installeringens afslutning strøm, penge og en grøn klimabevidsthed. Du kan faktisk ende med at få penge fra dit elselskab. Igen er omkostningerne ved at installere solceller på dit tag dog overvældende. Solcellerne tjener sig dog hurtigt ind igen, så bestemt en mulighed, hvis du kan holde synet af solceller ud.

Kontroller dit elforbrug

Til de lidt mindre initiativer kan du vælge noget så simpelt som at holde øje med dit elforbrug. Elforbruget kan sagtens løbe løbsk, uden at du lægger videre mærke til det. Hvis betalingen af el- og varmeregningen sker automatisk, er det svært at holde øje med, om dit forbrug er steget betydeligt eller faldet. Du kan derfor logge ind på dit elselskabs hjemmeside og tjekke, hvornår du har brugt meget strøm. Det overrasker ofte, hvor meget strøm der f.eks. går til vaskedagene, hvor tørretumbleren kører på fuldt tryk.

Du kan også huske at holde bedre øje med, hvad strømmen og varmen faktisk bliver brugt på. Tørretumbleren er dyr. Computeren, tv’et, radiatoren osv. er også virkelig dyre, hvis de står tændt til ingen verdens nytte. Husk at slukke radiatorer, når I skal væk i flere dage. Husk altid at slukke elektronik, når det ikke er i brug. Det tæller alt sammen på klima og el- og varmeregningen.