Hvornår har jeg brug for en elektriker?

Det fleste el-arbejde skal udføres af en autoriseret elektriker eller el-installatør. Der er nogle få elinstallationer som du selv må udføre, men kun hvis du ved, hvordan du udfører det korrekt og sikkert. Husk at ulovligt el-arbejde er strafbart. Tag aldrig chance! En fejl kan have store konsekvenser.

El er livstruende, specielt ved forkert håndtering. Den rette viden og forsigtighed er yderst vigtig i alt arbejde med el. Forkert udførte elinstallationer og forkert håndtering kan føre til både brand og alvorlige personskader – og i værste fald lede til døden. Er du i det mindste i tvivl, så kontakt din lokale elektriker og få den rette rådgivning. Hvis du bor i Lyngby, så kan du f.eks. tage kontakt til Norh Entreprise og deres elektriker Lyngby.

Hvad må jeg selv lave af el

Noget ukompliceret el-arbejde må du selv udføre, men kun hvis du har tilstrækkelig viden om, hvordan du udfører opgaven korrekt og sikkert. Ændringer i den faste elinstallation, såsom montering af ekstra stikkontakt i køkken og kabler i vægge, skal altid udføres af en autoriseret elektriker.

Nogle opgaver som du selv må udføre af el-arbejde er

  • Nulstil en udløst afbryder

  • Udskift en sikring

  • Udskifte pærer

  • Udskift lampeholderen

  • Placere et stik i en stikkontakt

  • Reparer og udskifte rammen på en afbrydere

  • Udskift eksisterende vægstik til maks. 16 A som placeres i separat indkapsling eller boks.

Du skal stadig vide hvad du laver

Som tidligere nævnt skal du altid vide hvad du laver når du arbejder med el, så for at kunne udføre disse opgaver skal du have viden om, hvordan du gør det. Det skal også være muligt at kontrollere arbejdet korrekt. Er du i det mindste usikker, så overlad arbejdet til et elinstallatørfirma. Du kan også eventuelt kontakte en elinstallatør virksomhed eller Sikkerhedsstyrelsen for at høre om hvad der gælder for din opgave.

Norhs elektriker i Albertslund og i København vil helt sikkert hjælpe dig med at svare på enhver spørgsmål gældende el-arbejde.