Vælg det rette gulv til boligen

Gulvet har stor betydning for boligen – og det er derfor ikke en beslutning, man bare lige skal tage uden at tænke sig om. Vi har her samlet nogle af de mest populære gulvtyper og deres fordele og ulemper, så du kan vælge det rette gulv til din bolig.

Epoxy gulv

Epoxygulvet er det ideelle valg til den moderne, skandinaviske indretning. Det er nemlig et gulv, som findes i et hav af forskellige farver og mønstre, og så kan det bruges i alle rum. Det er desuden et yderst slidstærkt gulv og samtidig behageligt at gå på, og af denne grund er det også et populært valg til bl.a. garager, værksteder og på skole og i daginstitutioner. Det er også et rengøringsvenligt gulv. Gulvet lægges nemlig flydende, og der er derfor ingen sprækker eller revner i gulvet, som kan samle på snavs. Sidst men ikke mindst er det et meget holdbart gulv, som kan klare næsten alt, hvad du kan finde på at udsætte det for. Den eneste ulempe ved et epoxygulv er, at det kan være dyrt at lægge. Det er dog ikke tilfældet, hvis du får det lagt af Epoxy Design og Industri.

Trægulv

Trægulvet er populært – og det er i dag i høj grad på grund af at den naturlige indretning er in. Et trægulv er et godt valg, hvis du gerne vil have et gulv, der ældes med ynde og som kan friskes op igen og igen. Et trægulv kan nemlig afhøvles og slibes igen og igen, så du år efter år kan nyde et smukt gulv. Et trægulv er desuden behageligt at gå på og giver en god akustik i rummet. Trægulvet har dog også nogle ulemper. Træ er et materiale, der arbejder, og det kan derfor ikke undgås at der opstår sprækker og revner med tiden – og så er træ heller ikke egnet til vådrum.

Polyurethan gulv

Polyurethan gulvet er et godt valg, hvis du gerne vil have et gulv, der er støddæmpende og støjreducerende. Det er et gulv, der byder på en god gangkomfort – og det kaldes derfor også et komfortgulv. Gulvet er – ligesom epoxygulvet – også slidstærkt og kan klare de fleste ydre påvirkninger – og så er det også nemt at gøre rent. En ulempe ved polyurethan gulvet er dog, at det kan være glat, hvis man går i strømpefødder – og så kan tunge møbler også efter lang tid give mærker/fordybninger i gulvet.