Nyt liv til dine gamle gulve, med gulvafslibning i København

Når du skal bruge gulvafslibning i København er der mange ting at tænke på. Få tips og råd til hvad du skal tænke på, når du skal have fortaget en gulvafslibning.

Vælg en gulvafslibning – som at få et nyt gulv

Skal du bruge gulvafslibning i København eller et andet sted på Sjælland og har en supertravl hverdag med fuldtidsarbejde og børn, så har du nok ikke så meget overskud til at tænke på vedligeholdelse af din bolig, men de fleste trives jo trods alt bedst i en pæn og frisk bolig. Det samme gælder for din arbejdsplads i København, eller hvor du nu end arbejder. Man trives klart også bedst under gode arbejdsforhold og i pæne og velholdte lokaler.

I den forbindelse er gulvet vigtigt. Det er noget, man virkelig lægger mærke til, hvis gulvet er slidt og har mange ridser og mærker. Det er imidlertid også noget, som let kan rettes op ved simpelthen at få en gulvafslibning. Gulvet bliver som nyt

Hvordan du nemmest får slebet dit gulv

Det kan faktisk ikke anbefales at gå i gang med en gulvafslibning selv, for det er svært at slibe et gulv uden at efterlade slibemærker, og har man først efterbehandlet gulvet forkert, er det svært at rette op på. Går det først galt, så ender du måske med at skulle hyre et professionelt gulvbehandlingsfirma alligevel, og så bliver det meget dyrere i sidste ende. Derfor kan det klart anbefales at bede et gulvfirma om hjælp til din gulvafslibning. Du slipper også for at bruge din dyrebare tid på det. Det eneste, du selv skal bruge tid på, er at rydde dine gulve, inden de kommer, og så selvfølgelig sætte på plads igen, efter arbejdet er udført. Det bliver helt sikkert et meget flottere trægulv, hvis du får en professionel gulvafslibning.

 

Sørg for at vælge et erfarent og seriøst gulvfirma. Du skal kunne stole på, at arbejdet bliver udført til tiden og i bedste kvalitet, så gulvet ender med at få lige netop det look, du ønsker dig.

Indhent eventuelt et par tilbud, så du kan sammenligne. Sørg endelig for at beskrive dit ønske udførligt, så de giver dig et korrekt tilbud fra starten af. Du skal kunne regne med prisen, så der ikke bliver overraskelser. Vælg ikke nødvendigvis en gulvafslibning til den allerbilligste pris, for kvalitet og pris hænger ofte sammen. Tjek også gerne tilbudsgivernes anmeldelser på deres hjemmesider, så du kan se, om deres andre kunder har været tilfredse.  

Det er vigtigt, at gulvfirmaet rydder ordentligt op efter sig, når de er færdige med gulvafslibning og efterbehandling i dit hjem eller din virksomhed. I disse Covid-tider kan det også være rart, hvis firmaet har nultolerance ved Covid-symptomer, så du ikke behøver bekymre dig for smitte.

Valg af efterbehandling efter en gulvafslibning

Man kan selvfølgelig ikke bare lade trægulvet stå ubehandlet hen efter en gulvafslibning.  

Er du i tvivl om, hvilken efterbehandling du vil have, så rådgiv dig med gulvfirmaet. Det er jo en del af deres service. Forklar tydeligt, hvilket look du ønsker, så der ikke er tvivl. De er eksperterne og kender alle mulighederne.

Hvis du har børn og husdyr, som måske er lidt hårde ved dit gulv, er det nok en god idé at vælge en slidstærk lakering efter en gulvafslibning, helst flere lag lak. Et lakeret gulv er nemt at gøre rent, og det giver gulvet et gyldent look. Der findes flere typer lak, f.eks. mat, silkemat og blank lak. Lakken kan endda få en hvidpigmentering, hvis du synes om den type. 

For at få et mere moderne råt naturligt udseende kan du vælge at ludbehandle dit trægulv efter en gulvafslibning. Herved vaskes gulvet flere gange med en sæbeblanding efter endt gulvafslibning. Det er smudsafvisende og kan også have en hvidpigmentering.

En anden mulighed er en oliebehandling, som kan fremhæve træets naturlige fremtoning og glød. Du kan vælge en naturolie, som giver dit gulv en nøddeagtig behagelig farve, eller du kan vælge en hvid olie, hvor gulvet først behandles med hvid lud for at få den rigtige farve. Det er perfekt til lyse træsorter. Naturolie er bedre til eg og mørkt træ. 

 

God fornøjelse med dit ”nye” gulv.

Få tilbud på din gulvafslibning i København her