Derfor skal du vælge et plankegulv

Når emnet er gulve, så er klassikeren over dem alle plankegulv, men hvorfor skal du vælge et plankegulv i dit hjem, det får du her 5 gode grunde til. Er du blevet overbevist om, at et plankegulv er det rette, så find et plankegulv fra FlotteGulve.

1. Bringer naturen ind i boligen – At vælge et trægulv så som et plankegulv er en god metode til at bringe et stykke af naturen ind i boligen, hvilket menes at give os ro og gør det muligt at skabe et helle fra den stressende verden vi ofte møder udenfor døren.

2. Klassikeren over dem alle – Et plankegulv er som nævnt klassikeren over dem alle og er en gulvtype med en flere hundrede årig historie. Med et plankegulv bygger du derfor videre på en lang historie og får samtidigt et gulv, der aldrig vil gå af mode.

3. Emmer af eksklusivitet – Udover at være et klassisk gulvvalg er et plankegulv også et eksklusivt gulvvalg, der udtrykker overskud, ikke mindst hvis du vælger et gulv med ekstra bredde og lange brædder.

4. Mange valgmuligheder – Plankegulve findes i mange forskellige træsorter og fås derudover også i forskellige sorteringer og med forskellige typer overfladebehandlinger. De mest udbredte træsorter er eg og ask. Blandt de lyse træsorter findes blandt andet også ahorn, bøg og fyr. Mens du blandt de mørke træsorter finder afrikansk eg, valnød og merbau, der er kendt for at have en lidt rødlig tone.

5. Mulighed for at restaurere – For de fleste gulvtyper gælder, at når de først ser slidte ud, så er det eneste du ofte kan gøre, at anskaffe et nyt gulv. De fleste plankegulve derimod kan slibes og så overfladebehandles på ny, hvorved gulvet får fornyet liv. Et massivt trægulv kan slibes flere gange. I dag er de fleste trægulve dog lamelopbyggede, hvor kun det øverste lag er i den træsort gulvet er i. Hvor mange gange et sådant plankegulv kan slide afhænger af, hvor tykt dette lag er.