Gode tips til at skabe en flot have

Hvis du går meget op i din haves udseende, er du nok også klar over, at det mange gange kræver en del hårdt arbejde at holde haven pæn. Der er mange ting at holde styr på, og du vil som regel skulle lægge en del tid i din have, hvis du gerne vil have, at den er flot at se på.

Græsplænen er hele havens fundament

Det første du tænker på, når du ser haven for dig, kan meget vel være græsplænen. Der er nok ikke mange, der vil diskutere med dig, hvis du siger, at græsplænen er det vigtigste aspekt af haven – og den fylder da også meget af vores generelle opfattelse af havens udseende.

Det er dog ikke altid lige nemt at holde en græsplæne grøn og flot, og det er også noget af det, der kræver en del arbejde. For det første skal græsplænen vandes, hvis ikke det danske vejr selv sørger for det. Derudover skal den også slås, enten med en græsslåmaskine, robotplæneklipper – eller måske en havetraktor alt efter hvor stor haven er.

Flotte møbler kan gøre en stor forskel

Det er ikke kun græs og planter, der er med til at definere din haves udseende. Har du havemøbler i haven, vil de også helt naturligt blive en del af havens samlede udseende, og derfor er det også vigtigt at tænke over, hvilke møbler du indretter din have med.

Giv terrassen en rengøring

Hvis du har en terrasse i eller nær haven, kommer den selvfølgelig også til at spille en rolle, når det kommer til udseendet af din have. Uanset om terrassen er lavet af træ eller fliser, kan en rensning ofte gøre meget for, hvordan terrassen ser ud – det er nemlig ikke alle danskere, der er lige flittige til at få terrassen renset.