Byg din egen grill til haven

Mens Corona-virusset har hærget, har særligt byggemarkederne faktisk oplevet et øget salg. Årsagen er naturligvis, at vi ikke rejser så meget ud og bruger vores penge, hvilket har frigivet en masse ressourcer til at renovere hjemmet eller få gang i de gør-det-selv projekter, der har ladet vente på sig. Årsagen er naturligvis, at vi har flere penge og mere tid mellem hænderne.

Her kommer 3 grilltyper, du kan lave i egen have.

Den dyre

Den dyre grill til haven skal naturligvis laves i flotte sten. Når man murer sin egen havegrill kræver det en smule ekspertise, da du både skal grave ud til fundament samt opmure og afslutte med fuge og finish.

Vi har talt med vores lokale murer ML Murerservice i Kolding, som forklarer, at det er en god idé med tegninger, som viser processen – præcis som ved et almindeligt byggeri af en læ-mur eller andet. Sørg for at bruge Leca-blokke som fundamentet, som rager et lille stykke over jorden.

Når man laver den type grill, så husk plads i budgettet til en skorsten af betonfliser samt tegl til afslutning. Husk at selve grillen gerne skal laves af nye flotte sten – enten som et match til huset eller som en fin lille kontrast.

Den traditionelle

En grill behøves ikke at mures fra bunden. Mange vælger også en løsning, hvor netop Leca-blokke med armering inden i bærer grillen. Her sørger man for at lægge blokkene i skifter – altså lag. De fleste vælger at bygge grillen op, så der er en side med bordplade og en side med rist – samt en bakke til kul under, naturligvis. Denne løsning kan stadig laves flot, også selvom du anvender de mere rå Leca-blokke. Læg blot lidt ekstra kroner i bordpladen og risten – og puds evt. grillen af med en egnet maling.

Den nemme og billige

Det behøver ikke være hverken dyrt eller tidskrævende! Med bare to plastikbaljer og beton til opblanding, kan du lave din egen grill!

Køb to spande i forskellige størrelser. Den ene ca. 5-10 cm mindre i diameter end den anden. Stil den lille i midten af den store og kom nu en cementblanding i. Følg blot posens anvisninger for at blande korrekt op. Når cementen er størknet, har du ny en cement-cylinder fra stykket mellem den ene og den anden spand. Denne kan du tage ud og anvende som din grill. Hold kul i midten og læg en rist op på toppen, hvor du tilbereder dit kød m.m. Nemmere bliver det ikke!