Vælg den rigtige indendørsmaling til dit projekt

Det er altid vigtigt, at du vælger den helt rigtige maling til indendørs brug. Det vil nemlig spare dig for en masse unødigt arbejde og en del ærgrelser. Der findes mange typer indendørsmaling, hvorfor du bør være bekendt med disse, inden du køber maling til dit projekt. 

De tre typer indendørsmaling

Der er overordnet set tre typer indendørsmaling, som du kan vælge mellem. Kender du disse, er du allerede sporet godt ind på, hvilken maling du skal vælge til et specifikt projekt. Her er de tre typer indendørsmaling:

  • Væg- og loftsmaling
  • Træ- og metalmaling
  • Gulvmaling til trægulve eller betongulve 

Når du har købt en maling, bør du læse brugsanvisningen, inden du kaster dig ud i at male. Hvis overfladen, du skal male, kræver en behandling, før du maler, er det en fordel, at du bruger eksempelvis grundmaling samt den afsluttende maling fra samme brand. Det sikrer dig nemlig et bedre og mere holdbart resultat.

Malingens indhold er ligeledes vigtigt

Udover at der findes flere typer maling, så indeholder de ligeledes noget forskelligt. Dette kan have en indflydelse på, hvilken maling du skal vælge. 

Akrylplastmaling, også kaldt for plastmaling, er en god løsning til vægge og lofter. Eftersom at den er vandbaseret, er den meget nem at arbejde med, da alt dit maleværktøj, såsom din pensel, bare skal rengøres ved hjælp af vand. 

Skal du male træværk eller metal indendørs, kan du vælge mellem enten en vandopløselig plastakrylmaling eller en alkydmaling, der typisk er terpentinbaseret.