Hvornår er det bedst at male udendørs?

Hvis du skal i gang med et udendørs maleprojekt, er det nødvendigt, at der er gode vejrforhold. Vejret er nemlig med til at sikre, at du ender med et pænt og godt resultat. Derfor anbefales det, at du begynder at male udenfor på et specifikt tidspunkt på året. 

Gå i gang med dit maleprojekt på det rette tidspunkt

Skal du male udenfor, bør du starte dit maleprojekt i det sene forår, over sommeren eller i det tidlige efterår. Det vil sige fra april til september. Dette er på grund af, at luftfugtigheden og temperaturen er mest optimal i disse måneder.

Derudover er træværket højst sandsynligt også tørt nok til, at du kan gå i gang med at male. Det må desuden ikke have regnet på træværket i omkring en uge. Sidst men ikke mindst bør du undgå at male på kolde overflader eller overflader, der er solopvarmede.

Hvad kan betegnes som det bedste malevejr?

Helt generelt skal du undgå at male i direkte solskin. Desuden bør dagtemperaturen være på mellem 10 og 25 grader. Ikke nok med at vejret bør være godt, så er det også et plus, hvis vejret holder tørt op til samt efter, at du har malet. 

Så hvis du har i tankerne, at du skal i gang med at maleprojekt, er det en god idé at tjekke vejrudsigten. Ydermere skal du sørge for at finde maling udendørs i en god kvalitet. Det skal desuden være maling, som passer til den pågældende overflade.