Sådan gør du nedrivningsprojektet nemmere og hurtigere

Hvis du skal i gang med et nedrivningsprojekt, ved du, at det er noget, der tager tid og kræver en del arbejdskraft. Det er nemlig et omfattende projekt, som tager lang tid, før jorden står klar til et nyt byggeprojekt – og som bekendt er tid penge i byggebranchen. Det behøver dog hverken at tage lang tid eller kræve mange mandetimer, hvis man bare vælger en nedrivningsmetode, som er både nem og hurtig. Hvilken? Vi taler om sprængning.

Med sprængning mener vi, at der benyttes sprængstoffer til at jævne uønskede bygninger og andre byggerier med jorden, så der kan bygges nyt på samme grund. Sprængning er en yderst effektiv nedrivningsmetode, som uden tvivl kan spare dig for en masse tid i et nedrivningsprojekt – og dermed en masse penge. Vi har her samlet 3 gode grunde til at benytte sprængning til nedrivning.

Sprængning er ufarligt

Det virker ikke umiddelbart ufarligt at benytte sprængstoffer til at jævne bygninger med jorden, men det er faktisk en helt ufarlig nedrivningsmetode – under de rette omstændigheder naturligvis. Hvis man allierer sig med et professionelt sprængningsfirma, foregår sprængningen under meget kontrollerede forhold. De kan nemlig udregne ned til mindste detalje, hvor stor en omgangskreds sprængningen vil optage – og denne omkreds bliver så begrænset og sikret, så man kan opleve sprængningen fra en sikker afstand.

Sprængning er mere sikkert en med en gravemaskine

Normalt benyttes gravemaskiner til nedrivningsarbejdet, og det virker umiddelbart mere sikkert, ikke? Det er det faktisk ikke. Når man bruger en gravemaskine, vil der altid være en risiko for at bygningen falder sammen om ørerne på alle, der befinder sig i nærheden, hvis der graves det forkerte sted. Når man vælger sprængning som nedrivningsmetode vil nedrivningen dog foregå i bidder, så denne risiko slet ikke er til stede. Sikkerheden er dermed altid i top og der sker ingen skader – hverken på materiel eller mennesker.

Sprængning gør oprydningen lettere

Når man bruger en gravemaskine, som generelt er meget almindeligt, står man tilbage med ret store stykker, som man skal have fjernet. Det samme er ikke tilfældet ved sprængning, som sprænger materialet i meget små stykker, som er nemme (og hurtige) at fjerne igen – og jo hurtigere, man er færdig, jo hurtigere kan man gå i gang med at bygge nyt!