Sådan får du den bedste pris på dit byggeprojekt

Har du planer om at kaste dig ud i et byggeprojekt derhjemme? I så fald vil du sikkert gerne sikre, at du får en god pris på arbejdet. Heldigvis er det ikke noget, der er specielt svært, hvis blot man går struktureret til værks.

Det vigtigste er, at du ikke begår den fejl, som rigtig mange begår: at vælge det første og bedste tilbud, der havner i indbakken. Mange er ivrige efter at komme i gang, hvorfor de vælger denne løsning, men det kan bestemt ikke anbefales at gøre dette.

Indhent flere tilbud

Når du skal i gang med et byggeprojekt, er det vigtigt, at du starter med at indhente flere tilbud. Der er ikke noget bestemt antal tilbud, der skal indhentes, men det anbefales, at du sørger for at få tilbud fra mellem tre og fem forskellige firmaer.

For at gøre det lettere at overskue, hvad tilbuddet indeholder, bør du bede hvert af disse firmaer om at få et fastpris-tilbud tilsendt. Dermed er du sikker på, hvad du skal betale for arbejdet, og du undgår, at der pludselig opstår ubehagelige overraskelser undervejs. 

Sammenlign modtagne tilbud

Hele formålet med at få flere tilbud er, at du kan holde med op imod hinanden. Når du gør det, vil du kunne se, hvor stor forskel, der er på deres priser. Ligeledes vil det også medføre, at du får mulighed for at vælge det af de modtagne tilbud, du mener, der er det bedste.

I denne forbindelse skal det dog gøres klart, at det ikke altid er prisen, du skal nøjes med at vælge ud fra. Når du sammenligner, er det vigtigt, at du f.eks. også se nærmere på, hvad du konkret får for pengene, hvilke materialer, der bruges, hvornår de kan sætte arbejdet i gang mv.

Vælg det bedste

Sidste skridt er at vælge det af de modtagne tilbud, du mener, der er det bedste. Rigtig mange tror, at det bedste tilbud, er det billigste, men sådan er det ikke altid. F.eks. kan det billigste tilbud vise sig kun at være billigt, fordi der bruges materialer af dårlig kvalitet.

Inden du beslutter dig helt for, hvem der skal stå for at udføre dit byggeprojekt, bør du også tage et kig på firmaernes renommé. Er du på nippet til at acceptere et tilbud, men finder du ud af, at firmaet har et skidt renommé, er det nemlig en god idé at søge videre.