Hvad koster det at få køberrådgivning af en byggesagkyndig?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en byggesagkyndig kan hjælpe med mange ting. En af de ting, man kan få hjælp til, er køberrådgivning. Ikke alle mener, at det er nødvendigt, men flere og flere beslutter sig for at betale for kyndig rådgivning.

Mange ved dog ikke, hvad det koster, og er derfor i tvivl om, hvorvidt det kan svare sig. I langt de fleste tilfælde er det en god idé, da man nemt kan komme til at overse fejl og mangler. Det gør en byggesagkyndig ikke, da han eller hun har stor ekspertise på området.

Priserne varierer meget

Det er ikke muligt at komme med et konkret svar på, hvad du skal betale for at hyre en byggesagkyndig. Det er der flere gode grunde til, men det skyldes primært, at der er stor forskel på deres priser. Det er nemlig op til hver enkelt sagkyndig at fastsætte sine egne priser.

Uanset om du skal bruge en byggesagkyndig i København eller på Samsø, vil du derfor opleve, at der vil være forskel på de priser, du finder frem til. Netop derfor er det også en god idé, at du tager dig lidt tid til at undersøge, hvilke valgmuligheder, du egentlig har.

Afhænger ofte af boligens størrelse

I langt de fleste tilfælde vil prisen blive beregnet ud fra størrelsen på boligen. Er du ved at købe en bolig, der har et areal op til 100 m2, kan du forvente en pris på ca. 3.000 kr. Er det derimod en stor bolig med et areal på over 300 m2, vil en byggesagkyndig pris i stedet være omtrent 4.500 m2.

Det er dog ikke faste priser, der går igen hos alle byggesagkyndige. For at sikre, at du ikke betaler for høj en pris, bør du derfor indhente tilbud fra flere firmaer. Dem kan du sammenligne med hinanden, hvorefter du kan vælge det, der er bedst.

Er det pengene værd?

Det er svært at give et konkret svar på dette. Mange mener, at det er pengene værd, fordi de ikke selv ved det store om tingene. Hvis man selv har mange års erfaring som f.eks. murer eller tømrer, er det måske en anden sag.

Hvis du føler, at du har svært ved at gennemskue, om en bolig er i god stand, om der er store fejl og mangler mv., er det sandsynligvis en god idé at alliere dig med en køberrådgiver. Dermed sikrer du nemlig dig selv bedst muligt i situationen.