Hvad er epoxymaling?

Epoxymaling kan lidt af det hele. Det kan både forsegle dit betongulv i garagen, lakere gulvet i køkkenet eller skabe et råt look i stuen. Mulighederne er mange og med god grund – for et epoxygulv kan det hele. Epoxy har været anvendt i industrien i mange år, men det er først for nyligt, at epoxy har fundet vej ind i private hjem. I private hjem kan epoxymaling både give en moderne, visuel og praktisk egenskab. Derfor vil man med sikkerhed se mere og mere epoxymaling i private hjem fremover.

Fordele ved at bruge epoxymaling

Epoxymaling er et enormt stærkt bindemiddel, hvilket også er grunden til den stigende efterspørgsel efter netop dette. Epoxymaling har derfor en hård hærdning, som gør at epoxyen er utrolig slidstærkt. Derfor ses det ofte i industrien, da gulvene er udsat for en enorm belastning dagligt. Langt de fleste gulve kan males med epoxy. I private hjem benyttes epoxy, da det både giver et råt udseende og er let at rengøre. Man kan derfor sige, at de industrielle tendenser vinder frem i de skandinaviske hjem i dag.

Det er dog ikke kun et råt ydre og den lette rengøring, man benytter epoxymaling til. Epoxymaling kan nemlig bruges til en lang række forskellige formål. Udover at beklæde gulve, ses det for eksempel også anvendt som klæbemiddel og kompositmateriale. Dette skyldes at epoxy også har en god vedhæftning samt en høj kemisk- og varmebestandighed.

Epoxymaling er ikke kun for professionelle

Epoxy er et giftigt og allergifremkaldende materiale, som kan være ætsende ved hudkontakt. Derfor findes der arbejdsmiljøregler for epoxykurser til erhvervsmæssig brug af epoxymaling. Benytter du epoxymaling på jobbet, beskyttes du af arbejdsmiljøreglerne, hvorfor du skal have et epoxykursus. Reglerne er lavet for at benytte mennesker, der ofte i kontakt med eller udsættes for belastninger, som ved vedvarende og jævnlig påvirkning kan gøre skade. Derfor kan det nemt misforståes om det kun er professionelle eller både professionelle og private personer, der må arbejde med epoxy. Som udgangspunkt må alle dog male med epoxymaling.