3 tips til tilbygning af din bolig

Har du planlagt at skulle tilbygge til din bolig? Hvis man løbende får pladsmangel, eller hvis man gerne vil tilføje noget nyt til en gammel bolig, kan en tilbygning være en rigtig god løsning i stedet for en renovering af hele huset. Læs med her og få tre forskellige tips til dit tilbygningsprojekt.

Få hjælp af en arkitekt

Der er mange ting, der skal spille, hvis en tilbygning til en allerede eksisterende bolig skal blive god. Først og fremmest er der byggestil at tage stilling til. Skal det ligne en naturlig forlængelse af huset, som bare er blevet større men i samme stil, eller er man interesseret i en arkitektonisk kontrast af to forskellige byggestilarter? Når man ønsker at blande to forskellige verdener, kan det være lidt svært at få det hele til at passe sammen med tagformen osv. Det er derfor en rigtig god idé at få hjælp til plantegningen af en dygtig arkitekt, der kan finde på de løsninger, du står, og mangler. Du kan undersøge https://www.hria.dk/ hvis du mangler professionel rådgivning til din tilbygning af en ingeniør eller arkitekt. Det kan se helt vildt fedt ud med en gennemført tilbygning til et gammelt hus, men det kræver de retter evner og god gennemførelse at få succes med den slags byggeprojekter.

Overgangen

Når tilbygningen tegnes, skal der snakkes om, hvordan du ønsker, overgangen mellem den gamle og den nye bygning skal være. Skal den være sømløs og harmonisk, som en helt naturlig forlængelse af huset, eller skal der leges med nogle fede kontraster? Hvis man kombinerer en gammel bolig med et topmoderne design, kan det se ret fedt ud at tydeliggøre overgangen ved fx at have en bue i stedet for en dør imellem de to dele. Leg evt. lidt med gulve og vægge, der helholdsvist passer til hver byggestil, og se den tydelige kontrast, når man kigger igennem buen ind til det andet rum. Her kan man evt. snakke med en indretningsekspert om, hvordan man skaber den fedeste kontrast, uden at det bare ser rodet ud.

Den røde tråd

Lige gyldigt om man bygger med kontrast eller ej, kan det være vigtigt at holde den røde tråd. Det kan du gøre gennem indretningsstilarten, valg af møbler og farver. Selvom de to bygningsdele gerne må være forskellige, skal man stadig kunne se, at de hører sammen. Find god inspiration på internettet.