Derfor bør du investere i elgulvvarme

Elgulvvarme er en kæmpe luksus, som mange ville elske at have i deres hjem. Det er nemlig ikke kun komfortabelt, men faktisk er det også meget nyttigt. Vi har her samlet nogle af de bedste grunde til, hvorfor du bør investere i elgulvvarme.

Du får varme fødder

En af de mest populære grunde til at have gulvvarme er selvfølgelig at det giver varme fødder – især om vinteren. Almindelige varmekilder som f.eks. radiatorer opvarmer ikke gulvet, og det kan derfor være meget koldt at gå på – og som bekendt vil man med kolde fødder hurtigt komme til at fryse resten af kroppen. Med elgulvvarme får man dog aldrig kolde fødder, heller ikke når man går rundt i bare fødder eller strømpefødder og man vil heller ikke komme til at fryse resten af kroppen.

Du får en jævn varmefordeling i rummet

Mange opvarmningskilder giver faktisk ikke en særlig jævn fordeling af varmen. Ved radiatorer f.eks. ledes varmen op ad væggen, langs loftet og derefter ud i rummet. Der kan således gå lang tid, før varmen når ud i rummet og giver en varme, som du kan mærke. Sådan er det dog ikke med elgulvvarme. Det kommer direkte fra gulvet og fordeler så varmen jævnt ud i rummet – og det giver en yderst behagelig varme i rummet på meget kort tid. Elgulvvarme kan derfor faktisk være en billigere løsning, da den er så hurtig til at opvarme rummet.

Du får bedre indretningsmuligheder

I mange hjem skal man indrette sig udenom radiatorer, som ofte befinder sig op ad forskellige vægge. Man må jo ikke stille en masse lige op ad radiatoren. Det kan gøre indretningen af et rum meget svær, især hvis der er tale om et lille rum, hvor mulighederne er få. Med elgulvvarme er der dog ingen irriterende radiatorer i vejen og man kan således indrette rummet lige præcis sådan, som man gerne vil.

Det er nemt at installere og montere

Mange opvarmningsmuligheder kræver professionel montering og installation – og det kan blive en dyr fornøjelse, når man både skal betale for en opvarmningsmetode og alle dets reservedele og samtidig også en håndværkers timeløn. Sådan er det dog ikke med elgulvvarme. Det kan du faktisk gå i gang med helt selv, hvis du bare har hænderne skruet godt nok på. Der findes en masse guides og videoer, der kan fortælle dig, hvordan du kan gøre det med f.eks. varmekabler eller varmemåtter – og det gode er, at du i de fleste tilfælde kan etablere det ovenpå et eksisterende gulv. Det fylder nemlig absolut ingenting i højden.