Tre ting om facadepuds, som du skal vide

Facadepuds: Bliv klogere på den tusind år gamle tradition

Mange af nutidens byggetraditioner er baseret på byggemetoder, der blev opfundet og udbredt for mange, mange år siden. Menneskerne har i årtusinder bygget hjem, bygninger, stalde og opbevaringsbygninger, og vi kan den dag i dag stadig se, at moderne bygningsteknik trækker spor tilbage til fordums tid.

Én af de traditioner, der har en del år på bagen – men som her i tiden er ultramoderne – er facadepuds.

Sådan startede byggetraditionen

Facadepuds er en byggetradition, der har omkring 1000 år på bagen, og som blev brugt i nogle af verdens ældste byer. Dengang brugte med vådt ler, som blev smurt på bygningen facade, for at skabe en overflade der var sammengængende og ensartet.

Nu til dags er opskriften på facadepuds ændret, så pudset er lettere at påføre, og resultat er holdbart i markant længere tid. Principperne er dog de samme, som de var, da byggetraditionen blev udbredt for mere end 1000 år siden.

Facadepuds skaber en fed struktur på bygningen

Én af de absolut fedeste ting ved facadepuds er, at du kan vælge mellem puds med forskellige former for struktur. Det er ikke alle der tænker over det, men hvilken struktur man vælger, har enormt stor indflydelse på det endelige resultat. Ved at vælge en facadepuds med struktur, har du mulighed for at skabe nogle fede effekter på din bygning, som ikke kan opnås på andre måder. Du kan f.eks. vælge mellem effektpuds, ekstra finkornet puds, rillepuds og strukturpuds.

Vælg en facadepuds med farve og giv liv til din bygning

Facadepuds kommer også i et væld af forskellige farver, så du kan skabe spil og liv på din bygnings yderside. Er du modig, kan du f.eks. gå med en flot rød farve eller måske en petroleumsgrøn. Er du mere til en sikker og klassisk farve, kan du selvfølgelig også få facadepuds i både sort og hvid.

Hos Sto Danmark er de eksperter i facadepuds, og de har et stort udvalg af facadepuds at vælge mellem. Står du og mangler facadepuds til din bygning, kan du roligt vælge dem som samarbejdspartnere.