Sådan kan du give dine møbler nyt liv

Hvis du er typen, der godt kan lide at gå i gang med diverse gør-det-selv projekter, så kan det være, at du snart skal til at kaste dig over møbler. Det kan være dyrt at købe nye møbler, og derfor er det smart, at man i stedet for kan finde nogle brugte og billige, som man kan opgradere og give sit eget personlige præg. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, hvordan du f.eks. kan komme i gang med at give dine gamle møbler nyt liv. Læs med, og bliv inspireret!

De gamle, slidte træstole

Det kan være, at du har fundet nogle gamle og slidte træstole, som egentlig har potentiale, fordi formen er flot. Der er mange, der afleverer deres møbler til genbrug, når de er blevet slidte, fordi de ikke selv orker at gøre noget ved det. Det er noget, du virkelig kan blive god til at udnytte. Hvis du har en gammel stol i træ, så kan du med fordel gå i gang med at lede efter en vinkelsliber, som du kan bruge til projektet. Vælg den bedste vinkelsliber, når du skal vælge, for det kommer du helt klart længst med. Det kan være et farligt værktøj, så det er vigtigt, at kvaliteten er i orden.

Hvad er en vinkelsliber?

En vinkelsliber er et fantastisk værktøj, man kan bruge, når man skal polere eller slibe noget. Det er typisk et værktøj, der sættes i stikkontakten. Værktøjet er udstyret med en flad facade, hvorpå man kan montere sandpapir. Her kan man selv vælge, hvor groft sandpapiret skal være i forhold til den opgave, som man står overfor.

Ompolstre dine gamle møbler

Det kan også være, at du har en gammel stol med noget stof på, som bare er slidt eller ganske ækelt. Så er det heldigt, at det faktisk ikke er super svært at ompolstre en stol! Du skal naturligvis først finde det stof, som du gerne vil betrække stolen med. Derefter skal du have fat i en klipsemaskine – men altså sådan en, der er lavet til at kunne ompolstre en stol – og så er det ellers bare med at få det gamle betræk af og få sat det nye på. Du spænder stoffer så godt, som du kan, og så klipser du ellers bare, indtil hele fladen er dækket. Du kan eventuelt finde en guide på YouTube, hvis du synes, det virker besværligt.

Mal dine møbler

Det er naturligvis også en fantastisk mulighed at male sine møbler! Her kan det også være, at du skal i gang med vinkelsliberen inden, for ellers kan det måske ikke sidde fast, hvis det f.eks. er et møbel, der er lakeret.