Sådan kan du lave din egen kunst til hjemmet

Hvis dit hjem trænger til en makeover eller du har brug for et nyt DIY projekt til boligen er der mange måder du kan komme i gang på og mange måder at udfolde kreativiteten på. Når det kommer til indretning kan du for eksempel selv gøre rigtigt meget i hjemmet, som at male eller istandsætte møbler. Du kan også lave din egen kunst og andre dekorative genstande som for eksempel malerier, vaser og skåle, der sætter et personligt præg på din indretning og tilføjer et unikt udtryk i dit hjem. Derudover ser det også både godt ud og sparer dig penge. Denne artikel giver inspiration til hvordan du kan lave din egen kunst til hjemmet.

Mal løs

Et første tip er at male. Om det så er væggene, på lærred eller tekstiler, så er det en perfekt måde at tilføje farver og mønstrer til dit hjem. Du kan for eksempel male én væg en anden farve end resten af rummet, eller skabe din egen personlige kunst ved at tegne eller male motiver der kan hænge på væggene eller stilles på hylder. Det er også let at tilpasse malerier til dit hjem ved at vælge farver der passer til din indretningsstil og udtryk, for eksempel naturlige nuancer og farver som brun, sandfarvet og hvid, eller stærke farver som pink, blå og lilla. En mere utraditionel men unik form for maling er tekstilmaling, hvor du maler direkte på stof og andre tekstiler. Tekstilmaling findes i et hav af farver og fås både i flydende form og som tuscher. Det giver et kreativt udtryk, og det er i sidste ende kun fantasien og din kreativitet der sætter grænser. Her kan hele familien og være med. 

Lav din egen keramik

En anden mulighed er at lave din egen keramik. I de seneste par år er det blevet utrolig populært enten at male færdiglavet keramik som skåle, kopper og vaser, eller dreje det selv og på den måde forme og designe din kunst og genstande som krukker og vaser selv. At lave keramik fra bunden kan dog være svært og kan resultere i nogle skæve konstruktioner til at begynde med. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting og kan endda tilføje et unikt og personligt twist til din indretning. Desuden er keramik også noget både den kreative type og typen, der bare godt kan lide at arbejde med hænderne kan kaste sig ud i. 

Eksperimenter med tekstiler

Hvis du vil lave kunst eller decor til hjemmet, der også er funktionelt og kan bruges i flere forskellige sammenhænge kan du også prøve at eksperimentere med forskellige tekstiler til for eksempel tæpper, puder og due. Det er relativt enkelt at gå i gang med at strikke, sy eller hækle da der findes et hav af guides og hjælpevideoer, og du kan på den måde lave et flot tæppe til sofaen og hækle bordskånere eller dækkeservietter. Du kan også pynte puder eller lave mønstre i forskellige tråde og tekstiler, der kan hænges på væggene. Du kan endda kombinere dette med tekstilmaling hvis du for eksempel har syet en flot dug eller et pude eller sengebetræk og vil tilføje flere farver eller et mønster til det.