Sådan indretter du bedst på budget

Det behøver ikke at blive en dyr omgang at give din bolig en kærlig hånd og opgradere indretningen. Da det langt fra er alle, der har lommen fuld af guld til den nyeste designersofa og arkitekttegnede stole, vil vi gerne komme med en miniguide til, hvordan du bedst indretter på budget. Det kan godt være, at du associerer budgetvenlig indretning med kompromiser og begrænsede muligheder, men sådan behøver det slet ikke at være. Du kan sagtens indrette din bolig på budget og samtidig skabe en fed, smagfuld og personlig stil i hjemmet. Læs med her, hvis du ønsker at få inspiration til, hvordan du kan opnå dette.

Farvelæg væggene

Du kan gøre utrolig meget ved indretningen ved at bringe farver i spil på væggene. Det kan faktisk ændre hele rummets udtryk ved blot at male en enkelt væg i en særlig farve. Du har nok allerede opdaget, hvor populært det er blevet at male blot én væg i et rum, men det er heller ikke tilfældigt, at det er blevet så stor en trend. Det er nemlig en billig måde at ændre udtrykket i et rum på og samtidig give rummet et personligt præg. Du kan helt selv bestemme, hvilken farve væggen eller væggene skal males i, og hvor stor en del af væggen, der skal males. Der er stort set altid gode tilbud på vægmaling, så selv på et stramt budget er der plads og råderum til at prøve lidt forskellige farver af for at finde frem til den rette. Hvis du eksempelvis synes, at din stue er lidt for bred, og derfor syner en anelse tom, kan du prøve at male to af væggene overfor hinanden i en mørk farve, da det vil få rummet til at fremstå mere harmonisk og kvadratisk.

Gør genbrugsfund til dine egne

Hvis du mangler et møbel i din indretning, vil din første tanke sandsynligvis være at kigge i diverse boligmagasiner, møbelforretninger, IKEA-aviser osv. Det kan dog hurtigt komme til at overskride dit budget, hvis du udelukkende kigger efter spritnye møbler. Prøv derfor i stedet at gå i genbrugsbutikker eller kig på online sider, der sælger brugte ting såsom Trendsales eller Facebook Marketplace. Med brugte møbler er det nemlig også ekstra nemt at give dem et personligt præg, fordi de fleste i forvejen har en smule patina og ridser i lakken. På den måde kan du få stort set alle genbrugsmøbler til at passe ind i netop din indretningsstil. Hvis du eksempelvis finder en gammel og brugt kommode, som måske ikke passer helt ind i din indretning, så handler det bare om at give den en omgang slibning, maling og eventuelt et par nye greb, og så er den som skræddersyet til dig og dit hjem.