Få mere dagslys ind i din bolig

Der er massevis af fordele ved dagslys i boligen. Det bidrager bl.a. til opvarmning af boligen, kan modvirke vinterdepression, giver os det nødvendige D-vitamin, har positiv indvirkning på både vores koncentrationsevne og vores søvnkvalitet – og så er det også kendt for at gøre os gladere generelt. Dagslyset har altså stor betydning for, hvordan vi oplever vores bolig samt stor indflydelse på indeklimaet i boligen. Dagslys er derfor et meget vigtigt element, når hjem og have skal indrettes. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at få mere dagslys ind i boligen. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan sikre mest muligt dagslys i din bolig.

Fjern forhindringer udendørs

Mange oplever, at de har problemer med at få dagslys nok ind i boligen på grund af høje hække eller træer, der skygger for huset. I disse tilfælde kan det gøre en verden til forskel at klippe hækken ned eller beskære eller fælde træer, så lyset har bedre mulighed for at finde vejen ind i boligen. Det kan lysne boligen gevaldigt op – mere end mange andre metoder. Hvis du ikke er den store haj til havearbejde, kan du få hjælp til både hækklipning og træfældning i Kolding af Anlægsgartner Brian Stølegaard. Nemmere bliver det simpelthen ikke at få en lysere bolig.

Vælg lyse farver i indretningen

Mange begår den fejl, at de indretter sig med mørke møbler og andre indretningsartikler. Mørke møbler og mørke accessoires gør at lyset, der kommer ind ikke kan reflekteres rundt i rummet og rummet vil derfor virke mørkt – og faktisk også småt. Du kan få det til at virke lyst, stort og venligt ved blot at indrette dig med lyse møbler, enten hvide eller lyse træsorter samt andre indretningselementer i lyse nuancer. Det kan også gøre en stor forskel at male vægge og lofter hvide. Hvide vægge og lofter reflekterer nemlig lyset ud i hele rummet.

Skift vinduerne ud

Når der kommer til vinduer, så har størrelsen på dem faktisk stor betydning. Store vinduer lukker simpelthen mere lys ind. Det er dog ikke kun størrelsen, der har betydning – men også placeringen. Vinduer, der er placeret højt oppe, lukker en del mere lys ind og fordeler også lyset mere jævnt, hvorimod lavtplacerede vinduer kun vil lukke lys ind omkring vinduet og give en mere varieret fordeling af lyset i rummet.