Alt du skal vide om montering af nyt toilet

Skal du i gang med at renovere dit gamle badeværelse eller skal du bare have udskiftet det gamle toilet med et nyt? Installation af et nyt toilet kan virke som en større og tidskrævende opgave. Men det er faktisk slet ikke så slemt, som man skulle tro. Med lidt viden og det rigtige værktøj kan det være et relativt nemt job. Det er de færreste af os, der har kompetencerne til at montere et toilet selv. Medmindre du selv har modet til at kaste dig ud i det. Ellers skal du henvende dig til VVS-mænd, der kan klare opgaven nemt for dig. Læs med i artiklen her, om hvad du skal vide, når der skal monteres et nyt toilet på badeværelset.

Det gamle toilet skal fjernes

Det første skridt er at fjerne det gamle toilet. Dette kan gøres ved at afbryde vandforsyningsledningen og skylle toilettet for at tømme tanken. Brug derefter en spartelkniv til at fjerne den gamle voksring rundt om bunden af toilettet. Herefter kan du egentlig være trække toilettet op. Vær dog forsigtig, så du ikke ødelægger gulvet. Hvis dit gamle toilet er hængt op på væggen, så bør du måske overlade det til en VVS-mand. Dette er for at sikre, du ikke kommer til at frakoble noget, der kan føre til vandskade ude på badeværelset.

Køb af nyt toilet

Der er mange forskellige typer toiletter på markedet i dag, så det er vigtigt at vælge det rigtige til dit badeværelse. Det er ikke just billigt at købe et nyt toilet, men det er en vital installation og badeværelsesmøbel, så du skal nødig gå for meget ned i pris. En ting, du skal beslutte dig for, er, om du vil have et vægophængt toilet eller et toilet der står på gulvet. Hvis du har et lille badeværelse, er et væghængt toilet måske det bedste valg, da det fylder mindre. Men hvis du har et større badeværelse, vil et gulvstående toilet sandsynligvis være mere behageligt. Når du vælger et nyt toilet, skal du også sørge for at få den rigtige størrelse.

Installation af det nye toilet

Når du har købt dit nye toilet, er det tid til at installere det. hvis du er handy med værktøj og har en vis erfaring med VVS-arbejde, kan du måske gøre det selv. Men hvis du ikke er sikker, er det bedst at overlade det til en professionel. Installationsprocessen er ret ligetil, men der er et par ting, du skal huske – det er blandt andet tilkoblingen til rørene, der fører ned til kloakken. Du skal helst gerne vide, hvordan du tilslutter dit nye toilet til vandforsyningen. Hvis du har det mindste tvivl, så er det bedst, du overlader det til professionelle. De har det nødvendige viden og ekspertise til at gøre det for dig, så du ikke får problemer på sigt. Du kan kigge på priserne, når det kommer til montering af nyt toilet online eller ved at kontakte professionelle VVS-mænd.