Kom godt i gang med dit næste projekt

Før man starter sit næste byggeprojekt, kan det være utrolig vigtigt at have styr på sine materialer og sikkerhedsforanstaltninger. Hvad end der skal fures vægge, males gildesal eller installeres udendørs belysning, så er det vigtigt at have en slagplan fra start til slut.

Sikkerhed kommer først

I sin iver efter at komme i gang med sit byggeprojekt, har man helt sikkert styr på diverse materialer og værktøjer, der skal bruges i forløbet. Men det er enormt vigtigt også at tage højde for egen sikkerhed.

Kræver dit projekt for eksempel at du skal op i højden, på stillads eller stige? Eller kræver dine værktøjer specielt udstyr, der beskytter luftveje, øjne eller hud? Det er frustrerende at være godt i gang med sit projekt, for at blive forsinket, fordi man ikke har taget stilling til de udfordringer man kan møde, skulle der gå noget galt. Der findes et hav af vigtigt udstyr, hvad end med skal bruge en sikkerhedsmaske eller anker forskalling – læs mere her.

Læg en solid tidsplan

Før man går i gang, er det også vigtigt at være realistisk omkring sin tidsplan. De fleste projekter tager ofte længere tid end først forventet, fordi der kan opstå uforudsete udfordringer hen ad vejen. Især under renovation af gamle bygninger, kan det være svært at regne ud, hvad der gemmer sig under den beton, man skal til at bore op. Hvor dybt skal der graves? Hvor hårdt eller blødt er materialet? Hvor solidt er fundamentet? Dette er ting man ikke kan vide, før man står i det. Derfor kan det være smart, at man for eksempel vælger at leje sit udstyr med mulighed for tidsforlængelse. Det er super upraktisk at skulle aflevere sit trykluftbor, halvvejs igennem stuegulvet.

Gør dig selv en tjeneste ved at planlægge grundigt. Små overvejelser kan gøre hele forskellen i det lange løb.