Indtænk lyset når i bygger nyt

Er i ved at bygge et nyt hus eller renovere det gamle? Så er det en oplagt mulighed for, at få tilpasset lyset præcis som i vil have det. Nogen lysopsætninger er nemlig mere krævende end andre, og derfor er det en god ide at have det i mente, hvis man alligevel er igang med at renovere eller bygge et nyt hus. Derudover bør vinduer, glaspartier, kviste og ovenlysvinduer også være med i overvejelserne, da det er med til at skabe det skønne naturlige lysindfald. 

Start udefra med udendørslys

Det kan være en god ide at starte udefra, inden der sker alt for meget andet omme i haven. Beslutningen om udendørslys bør nemlig træffes i god tid, da det ofte kræver en del ledningsarbejde. Det giver det flotteste resultat, hvis strøm og ledninger er skjult inde i væggen og det kræver for det meste, at det skal være på plads inden ydermuren er helt færdiggjort. Det samme gælder, hvis du ønsker havelamper i eksempelvis bede. Det er lettest at skjule ledninger i starten, så du ikke senere skal ødelægge dit smukke bed for at grave en ledning ned. Er du i tvivl om, hvor du skal finde stilrene og funktionelle udendørslamper, kan du tage et kig hos Antidark, som har mange smukke og praktiske havelamper. 

Indbygningsspots er en diskret og elegant løsning

Indbyggede spots er en utrolig elegant og diskret løsning når det kommer til lys. De fylder absolut ingenting og går blot i et med væggen eller loftet. Fordi spotlys integreres direkte i loftet, er det også her en fordel, at du tager beslutningen i god tid. Det er nemlig ikke bare sådan lige, at få dem installeret efterfølgende. Det kan godt blive lidt kedeligt med spots i hele huset, men i gangarealer, på badeværelset, i køkkenet og carporten er spots et rigtig godt valg.