Drømmer du om nybyggeri eller ombygning?

Har du længe gået og drømt om at bygge dit eget? Eller måske ønsker du en ombygning i dit hus? Der er mange muligheder for at få dine drømme realiseret, men hvordan? Der er mange ting, du skal være opmærksom på, inden byggeriet starter.

Gode råd til byggeri

Når du skal bygge nyt, er der mange ting, du skal forholde dig til. Vi har gjort det lidt overskueligt for dig ved at lave en oversigt:

  1. Du skal tjekke lokalplaner, så du er sikker på, om der er restriktioner i dit lokalområde i forhold til byggeri.
  2. Det er altid en god idé at tale med en fagmand om dine idéer, så du er sikker på, om de kan lade sig gøre og blive ført ud i livet. Han/hun vil kunne hjælpe dig med, hvordan byggeriet kan komme til live, og om det er muligt.
  3. Det er altid godt at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne priser. Det er dyrt at ombygge eller bygge nyt, og derfor er det godt at kunne forhandle om prisen. Det får du de bedste forudsætninger for ved at have flere tilbud. Klik her for at se mere på en udbyder.
  4. Undersøg nabohusene og se, hvad der kan passe godt ind. Dit hus skal gerne harmonere med de andre i området. Det kan der også være regler for i lokalplanen.
  5. Der er masser af muligheder for at søge information på nettet. Du kan også altid kontakte en fagmand for at stille dine spørgsmål. Svarene behøver ikke koste noget.

Hvordan får jeg den bedste pris?

Det er som sagt altid en god idé at indhente flere priser. Det stiller dig bedre, når du skal forhandle om prisen. I Danmark er vi ikke vant til at forhandle om prisen, men du kan gøre store besparelser. Det er vigtigt, når det handler om en så stor investering som at bygge nyt eller lave en ombygning på huset.

Hvem skal jeg vælge?

Når du skal vælge bygherrerådgiver, er det vigtigt, at du finder en, du har god kemi med. Det er også vigtigt, at du tjekker virksomhedens økonomi inden, og hvilke andre projekter de har lavet. Du kan også tale med tidligere kunder eller tjekke anmeldelser på internettet. Det er en vigtig og stor opgave, så du skal gerne have en god fornemmelse af firmaet og personen.